Aanbod

Ondersteuningsaanbod

Onze O’zon-medewerkers helpen je graag een stapje verder. Elke vorm van ondersteuning die zij bieden valt onder te brengen bij een van de negen levensdomeinen. Waar je ook naar op zoek bent: wij helpen je sowieso een stap verder.

Administratie

Sociale contacten & netwerk

Psychisch & emotioneel welbevinden

Gezondheid & hygiëne

Dagbesteding, werk & vrije tijd

Vervoer & verplaatsingen

Opvoedings- ondersteuning

Wonen & huishouden

Budget

Administratie

Raak je verdwaald in het doolhof van papierwerk? Ben je overweldigd door de onduidelijke taal in brieven? Of zie je niet hoe je jouw belastingsbrief moet invullen? Misschien ben je wel op zoek naar ondersteuning om de aanvraag voor jouw sociale voordelen op een goede manier moet invullen? Dan springt een O’zon-medewerker bij en helpt je orde op zaken te stellen.

Sociale contacten & netwerk

Voel je je vaak eenzaam? Vind je het moeilijk om contacten te leggen of te onderhouden? Daar kunnen we jou bij helpen. We zoeken naar nieuwe contacten en werken nauw samen met wie voor jou belangrijk is. Zo blijf je stevig verbonden met de mensen rondom je.

Psychisch & emotioneel welbevinden

Zorgen voor jezelf doe je ook met je hoofd. Ondervind je moeilijkheden om je emoties te beheersen of je problemen onder woorden te brengen? Zit je niet goed in je vel? We leggen samen contact met gespecialiseerde diensten die jouw verdere hulp kunnen bieden.

Gezondheid & hygiëne

Je lichaam is de basis van een goed leven. Samen met jou dragen we er zorg voor. We puzzelen een gezonde levensstijl en goede lichaamsverzorging ineen. We maken afspraken met dokters en bereiden je bezoek voor. Of misschien heb je nood aan extra hulp bij het zoeken naar een gezonde balans? Samen zoeken we naar oplossingen.

Dagbesteding, werk & vrije tijd

Je bent op zoek naar een betekenisvolle, deugddoende invulling van je dag? Jouw O’zon-medewerker neemt je mee in de mogelijkheden van vrije tijd, dagbesteding of werk. Een hobby waar je van houdt of een zinvolle dagbesteding? Of misschien ga je wel aan de slag? Om deze zoektochten in goede banen te leiden werken we samen met verschillende diensten. Kun je op de werkvloer meer ondersteuning en begeleiding gebruiken? Dan ben je bij Werkburo aan het goede adres.

Vervoer & verplaatsingen

Vrijheid is kunnen gaan waar je wil. Op stap met het openbaar vervoer? Je vraagt je af hoe je het makkelijkst tot bij je werk of hobby raakt? Samen zoeken we naar de beste manieren om vlot op jouw bestemming te arriveren.

Opvoedings- ondersteuning

Jouw kind omringen met de grootste zorgen, daar komt heel wat bij kijken. Of het nu gaat over het opvolgen van de zwangerschap, contact leggen met Kind & Gezin of het regelen van je zwangerschapsverlof of kraamgeld. We staan je ook graag bij in het zoek naar antwoorden op concrete vragen. ‘Waarom wil mijn kind niet slapen?’ of ‘Ik kan moeilijk contact leggen”. Of misschien ‘weet je het gewoon even niet meer’? Ook dan kun je op O’zon rekenen.

Wonen & huishouden

Leven in optimale omstandigheden, daar gaan we voor. Denk maar aan het zoeken van een geschikte woning of het regelen van de verhuis die daarop volgt. Maar ook praktische zaken in huis kunnen aan bod komen. We helpen je op weg bij het koken, wassen, poetsen of boodschappen doen. Of misschien is een huishoudplan meer op jouw maat en zoeken we naar oplossingen om huishoudelijke taken te verlichten?

Budget

We gaan op zoek naar de beste manieren om jouw budget te beheren. Dat kan gaan van hulp bij het invullen van overschrijvingsformulieren of het aanvragen van sociale tegemoetkomingen tot het plannen van grote aankopen, leren sparen of samenwerken met jouw budgetbegeleider, bewindvoerder of bemiddelaar.

Onze medewerkers helpen je graag op weg naar een nog zelfstandiger leven.

Een waarbij je jouw talenten, interesses en mogelijkheden ten volle kan inzetten.